zondag, 3. november 2013 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:49

Politie had dit weekend in veel steden te maken met uitgaansgeweld

Foto van aanhouding | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie kreeg dit weekend in veel steden te maken met uitgaansgeweld. Vooral in de steden Ede, Leusden, Hengelo en Nijmegen was het raak.

Vechtpartij en mishandeling In Hengelo

In Hengelo ontstond er zondag omstreeks 1.45 uur een vechtpartij aan de Weusthagstraat. Vier mannen uit Hengelo (24, 25, 25, en 25 jaar) reden op de fiets toen een groep van ongeveer 10 mensen het fietspad blokkeerden. Eén van de mannen reed om hen heen, de andere drie werden hierna belaagd door de groep en zwaar mishandeld.

Aanhouding verdachten

Getuigen benoemden drie mannen als de daders. Na onderzoek konden twee van hen, een 18- en een 19-jarige man uit Hengelo, omstreeks 3.15 uur worden aangehouden op de Markt in Hengelo. Later die nacht, omstreeks 04.15 uur kon ook de derde verdachte, een 19-jarige man uit Hengelo, worden aangehouden dankzij een tip van een horecamedewerker. De 19-jarige werd aangetroffen op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. De drie verdachten zijn ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. De politie onderzoekt het incident.

Politie houdt zes mannen aan in Ede

De politie doet onderzoek naar een vechtpartij in Ede aan de Detmarlaan in de nacht van zaterdag op zondag

De politieagenten zagen dat er een vechtpartij gaande was en heeft de beide partijen uit elkaar gehaald, een 31-jarige man uit Ede is meteen aangehouden. Vijf mannen die ook betrokken waren bij de vechtpartij stapten snel een taxi in en reden weg. Niet veel later heeft de politie de taxi aan de kant gezet en de mannen, een 26-jarige man uit Voorthuizen, een 25- en een 24-jarige man uit Kootwijkerbroek, een 25- en een 27-jarige man uit Barneveld aangehouden. Alle mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De vechtpartij vond rond 03.40 uur plaats.

Nijmegenaar aangehouden voor mishandeling vrouw

Een 28-jarige Nijmegenaar is in de nacht van zaterdag op zondag  in het centrum van Nijmegen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25-jarige vrouw uit Huissen.De man zou de vrouw die nacht uit het niets hebben geslagen in een horecagelegenheid in het centrum van Nijmegen. Bij de aanhouding verzette de man zich en daarbij raakte een politieagent licht gewond aan zijn hand. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis.

Man in Leusden bewusteloos geschopt en in water gegooid

In de nacht van vrijdag op zaterdag  werd een man in Leusden ernstig mishandeld door een groep andere mannen. Een 24-jarige man uit Leusden fietste omstreeks 05.45 uur op de Groene Zoom. Op de weg liep een groep van 10 tot 12 mannen. Toen het slachtoffer wilde passeren werd hij, door een van de mannen uit de groep, zonder enige aanleiding plotseling van zijn fiets getrokken en werd hij geslagen en geschopt. Op het moment dat de Leusdenaar zich wilde verweren keerde de hele groep zich tegen het slachtoffer. Hij werd meerdere malen geschopt en geslagen. Op een gegeven moment raakte hij buiten bewustzijn en werd, naar eigen zegge, wakker in het water van het afwateringskanaal. Hierna is hij naar huis gelopen en door zijn vader naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat de man gehecht moest worden aan een wond op zijn hoofd, hij een hersenschudding had opgelopen en meerdere ribben zwaar gekneusd had. Verder was zijn hele lichaam blauw en beurs.De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft informatie? Belt u dan met de politie op telefoon nummer 0900 – 88 44.

 

Provincie:
Blik op 112: