maandag, 2. september 2013 - 9:03 Update: 03-07-2014 0:52

Politie heeft lichaam van vermoedelijk vermoorde Kooij nog niet gevonden

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief MV
Rotterdam

De politie heeft ondanks zoekacties het lichaam van de sinds juni vermiste en vermoedelijk om het leven gebrachte 24-jarige Ricardo Kooij nog niet gevonden.

Sinds 14 augustus zit een 41-jarige Rotterdammer vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Kooij. Afgelopen vrijdag besloot de raadkamer van de rechtbank dat de man in ieder geval nog 90 dagen vast blijft zitten.

Ricardo Kooij, bijgenaamd Nookie, wordt sinds juni vermist. De man was wel vaker enige tijd ‘buiten beeld’, maar op 1 juli werd aangifte van zijn vermissing gedaan. Sindsdien zoekt de politie naar hem. Dat onderzoek leidde naar de Rotterdamse wijk Zevenkamp en tot de aanhouding van de 41-jarige verdachte. In zijn woning is bloed gevonden van Ricardo Kooij. Bovendien denkt de politie dat, kijkend naar het sporenbeeld, het zeer aannemelijk is dat Kooij niet meer in leven is.

Gezocht
De politie is met 20 mensen bezig met het onderzoek. Een van de prioriteiten in het onderzoek is het vinden van het lichaam van Kooij. Er is inmiddels in de directe omgeving van de woning van verdachte in Zevenkamp en bij de Zevenhuizerplas gezocht naar het lichaam. Tot nu toe hebben de zoekacties geen resultaat opgeleverd.

Bel de politie
De politie doet daarom een beroep op getuigen of mensen die mogelijk meer weten zich te melden bij de politie. Dat kan via het nummer 0900-8844, team TGO Zevenkamp. Mensen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met M 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen 06-57162393.

Provincie:
Blik op 112: