zaterdag, 21. september 2013 - 10:29 Update: 03-07-2014 0:51

Politie-inval Haagse woning leidt tot vondst vuurwapens

Foto van vuurwapen revolver | Politie
Foto: Politie
Den Haag

De politie heeft afgelopen donderdag om 20.00 uur bij een inval in een woning aan de Moerweg in Den Haag een aantal vuurwapens in beslag genomen. Dit laat de politie zaterdag weten.

Melding bedreiging vuurwapen
Agenten kregen een melding van een mogelijke bedreiging met een vuurwapen aan de Moerweg. Toen zij ter plaatse kwamen, troffen zij in eerste aanleg niemand aan. Hierop besloten de agenten om aan te bellen. Toen een 40-jarige man opendeed en zag dat er politie voor de deur stond, wilde hij direct vertrekken.

Doorgeladen vuurwapen
Agenten besloten direct door te pakken en hielden de man staande. Hij bleek een doorgeladen vuurwapen op zak te hebben. Hierop werd direct het hele pand doorzocht en werden alle aanwezige personen aangehouden.

Meerdere vuurwapens
In totaal hield de politie zes verdachten aan in de leeftijd van 35-51 jaar aan. Bij een doorzoeking in de woning troffen agenten nog een revolver, een automatisch pistool en een geluidsdemper aan. Het zestal, waaronder de twee bewoners van de woning, werd ingesloten voor nader verhoor.

Munitie
De wapens werden door de agenten in beslag genomen. Bij verdere doorzoekingen in de woningen van de aangehouden verdachten vonden agenten nog de nodige munitie. De politie stelt een nader onderzoek in. 

 
Provincie: