donderdag, 27. juni 2013 - 16:17 Update: 03-07-2014 0:55

Politie krijgt 30 tips gevonden baby Roermond

Foto van gevonden baby | Politie
Foto: Archief FBF.nl
Roermond

'In de zoektocht naar de hereniging van moeder en het jongetje dat vorige week dinsdag werd aangetroffen in Roermond, hebben we tot nu toe een dertigtal tips binnengekregen via 0800 - 60 70 en anoniem via 0800 - 7000', meldt de politie donderdag.

Vondeling
De baby werd een week geleden op dinsdag 18 juni, rond 06.05 uur 's ochtends aangetroffen door een passant. Op de hoek van de Broekhin-Zuid met de Wilhelminalaan, lag het kindje gewikkeld in een deken op een groenstrook. Het is direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische zorg. Afgelopen vrijdag mocht het jongetje het ziekenhuis in Roermond verlaten. Daarnaast maakte de gemeente Roermond vrijdag bekend dat er door de Burgemeester geboorteaangifte is gedaan van het kindje.

Hulp van het publiek
De politie startte direct na de vondst met het onderzoek, in de hoop in contact te komen met de moeder van de baby. De vindplaats werd afgelopen dinsdag door de forensische opsporing onderzocht. Woensdag was er een passantenonderzoek op de locatie. In aanvulling op het eerdere onderzoek werd op donderdag met behulp van speciale apparatuur een 360 graden scan gemaakt van de vindplaats en de directe omgeving.

Naast het onderzoek deed de politie meermaals een oproep aan het publiek en de media te helpen, in contact te komen met de moeder. In de hulpvraag werd het publiek opgeroepen om alle tips en informatie, die mogelijk kunnen leiden tot hereniging van moeder en kind te melden.

Ook via het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht werd tweemaal een oproep gedaan. Tot dusver zijn er dertig tips binnengekomen via het speciale telefoonnummer 0800 - 60 70 of anoniem via 0800 - 7000.

Provincie:
Tag(s):