dinsdag, 22. oktober 2013 - 18:31 Update: 03-07-2014 0:50

Politie lost schot bij aanhouding man in gestolen auto

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Heerlen

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Heerlen geschoten bij een aanhouding van een man uit Hongarije die in een gestolen auto rondreed. Dit meldt de politie dinsdag.

'In verband hiermee werd een schot gelost op de auto waarin de verdachte zat toen deze wilde wegrijden terwijl een agent door het geopende raam de verdachte vastgreep', aldus de politie.

De verdachte (39) werd rond 00:15 uur gezien in de omgeving van Heerlen. Op het moment dat hij de politieauto zag doofde hij zijn lichten en reed er vandoor.

Even later zagen de agenten de auto weer rijden, ditmaal met lichten aan en met normale snelheid. Ze gaven de man een stopteken waar hij aan meewerkte en vroegen naar de papieren. Toen reed de verdachte er ineens weer vandoor.

Op de Koolkoelenweg zag de verdachte ineens een brandweerauto en politieauto staan, die daar waren in verband met een melding. Hij probeerde daar via de berm weg te komen, maar dit lukte in eerste instantie niet. Een agent greep de verdachte via het openstaande raam van het portier vast en probeerde hem onder controle te krijgen.

Vervolgens kreeg de verdachte automobilist weer grip en probeerde hij weg te rijden. Hierop loste een tweede agent een schot in de richting van de banden van de auto om zo te vermijden dat zijn collega werd meegesleurd. Deze kon zich in veiligheid brengen waarna de verdachte alsnog wegreed.

Even later kon hij met veel verzet en met gebruik van pepperspray worden aangehouden op de Jongmansweg. Uit onderzoek blijkt dat de auto is gestolen bij een woninginbraak. Ook de kentekenplaten zijn van diefstal afkomstig.

Provincie: