donderdag, 1. augustus 2013 - 8:59 Update: 03-07-2014 0:54

Politie lost waarschuwings-schoten bij achtervolging

foto van dienstwapen | fbf
Foto: fbf

Drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 27 tot en met 31 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Zuiddijk in Westbeemster.

De politie kreeg rond 22.30 uur een melding van een buurtbewoner dat zich mensen verdacht ophielden bij een woning aan de Donaulaan in Purmerend. Agenten zagen ter plaatse twee personen uit de richting van de woning komen lopen en deze in een auto stappen. De auto reed weg met gedoofde lichten in de richting van de Laan der Continenten en ging vervolgens verschillende keren de A7 op en af. De auto reed hierbij ook tegen de richting en probeerde onderweg een politieauto van de weg te drukken. Toen de bestuurder ten slotte via de afslag Midden-Beemster aan het einde van de Jisperweg bij Oost-Graftdijk op het fietspad reed, raakte hij de macht over het stuur kwijt. In het voertuig bleken vijf personen te zitten, die allemaal uit de auto het weiland in renden. Er werden waarschuwingsschoten gelost.

De drie mannen en twee vrouwen konden worden aangehouden. Een van hen hield zich 1,5 uur verborgen in een sloot. Hij werd gevonden door een speurhond. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.