dinsdag, 13. augustus 2013 - 8:45 Update: 03-07-2014 0:53

Politie maakt jacht op schutter Noordakker

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Spijkenisse

De politie is met een team van 20 rechercheurs op zoek naar de man die op zaterdag 3 augustus een 40-jarige man doodschoot op de Noordakker in Spijkenisse. Ze weet wie de schutter is en de politie gaat ervan uit dat hij nog in Nederland is. De man staat zowel nationaal als internationaal gesignaleerd.

Op zaterdag 3 augustus werd op een parkeerplaats op de Noordakker in Spijkenisse een 40-jarige man uit Spijkenisse neergeschoten. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam van 20 mensen startte meteen een onderzoek. Al snel werd de identiteit van de vermoedelijke schutter bekend.

Inval woning Rozenburg

Op zondagavond 4 augustus werd de vluchtauto van de verdachte aangetroffen in de Lekstraat in Rozenburg. Uitgebreid onderzoek naar de mogelijke verblijfplaats van de verdachte, leidde naar een mogelijk onderduikadres in de omgeving van de vindplaats van de auto. Daar deed een Arrestatieteam op woensdagavond 7 augustus een instap. De verdachte werd echter niet aangetroffen.

Gesignaleerd

De zoektocht van de politie wordt onverminderd voortgezet. Het onderzoek wijst uit dat de verdachte nog in Nederland is. Hij staat zowel nationaal als internationaal gesignaleerd. Dit betekent dat zijn naam en afbeelding bij alle opsporingsdiensten in binnen- en buitenland bekend is. De politie benadrukt dat mensen die onderdak verschaffen aan een voortvluchtige zich schuldig maken aan een strafbaar feit.