woensdag, 17. juli 2013 - 13:08 Update: 04-10-2018 13:21

Politie onderzoekt handel in valse merkkleding

Foto van gestolen schoenen | Politie
Foto: Politie
Aalten

Op dinsdag 16 juli is op vier verschillende locaties in Aalten en in Bredevoort zoeking gedaan naar de mogelijke handel en verkoop van valse merkkleding. Naast een grote hoeveelheid aangetroffen goederen werden er ook drugs aangetroffen. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Zoeking

De zoeking door de verschillende opsporingsdiensten was in drie woningen in Aalten onder leiding van de rechter-commissaris en in een loods in Bredevoort onder leiding van de officier van justitie.De politie werd daarbij geassisteerd door vertegenwoordigers van de Stichting React. Zij hebben de politie ondersteund bij het onderzoek naar de valse merkkleding. Ook was de douane bij de zoekingen aanwezig.

Aangetroffen

Bij deze actie zijn ruim 1600 stukken valse merkkleding, 115 paar valse merkschoenen, tientallen valse merkhorloges en 163 flessen van verschillende parfums in beslag genomen.

Aanhoudingen

Bij deze actie zijn twee mannen uit Aalten (31 en 36 jaar) aangehouden.

Drugs, wapens en geld

Ook werd er bij de zoekingen een aantal kilo’s softdrugs aangetroffen. Verder ook nog een kilo waarvan het vermoeden is, dat het om harddrugs gaat. Daarnaast zijn er meerdere boksbeugels en verboden messen aangetroffen. Door de douane zijn 200 sloffen sigaretten in beslag genomen.Tot slot is er een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Al deze zaken zijn in beslag genomen.

Verder onderzoek

De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord. In verband met het onderzoek wordt de actie nu pas gemeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: