donderdag, 1. augustus 2013 - 10:28 Update: 03-07-2014 0:54

Politie pakt verdachte van 35 bedrijfsinbraken op

Politie pakt verdachte van 35 bedrijfsinbraken op
Foto: Archief FBF.nl
Politie pakt verdachte van 35 bedrijfsinbraken op
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie dinsdag 30 juli een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een groot aantal bedrijfsinbraken in diverse gemeenten in de regio Eindhoven gepleegd zou hebben.

Ook een 30-jarige mede-verdachte uit Geldrop werd dinsdag aangehouden.

Sigaretten

De Eindhovenaar zou tussen februari 2012 en half juli 2013 in totaal 35 inbraken in vooral winkels en supermarkten hebben gepleegd. Dat gebeurde in Geldrop, Nuenen, Mierlo, Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Veldhoven, Bergeijk, Best, Son, Helmond en Uden. In vrijwel alle gevallen werd een ruit van de zaak ingeslagen waarna met name sigaretten werden buitgemaakt. Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in februari 2010. Bij een bedrijf in Heeze werd toen een aantal klokken gestolen.

Onderzoek

De man uit Geldrop werd aangehouden omdat hij sinds begin dit jaar de hoofdverdachte na de inbraken met een auto zou hebben vervoerd. Een team van vier rechercheurs heeft de zaken onderzocht en kwam de twee mannen op het spoor. Ze zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

 

Provincie: