maandag, 11. februari 2013 - 17:10

Politie pikt geweld tegen agenten niet, ook niet met carnaval

Breda/Oosterhout

Twee agenten werden in de nacht van zondag op maandag tijdens hun werk mishandeld. 'Dat gebeurde in afzonderlijke gevallen in Oosterhout en Breda', meldt de politie maandag.

Toezicht carnaval
Beide agenten hielden toezicht op het horecapubliek in het carnavalsgedruis. De verdachten in deze zaken werden meteen gearresteerd en in het politiebureau ingesloten.

Markt in Oosterhout
Een 29-jarige man uit Buchten benaderde rond 02.00 uur op agressieve wijze het zogenaamde sus-team. Dit zijn beveiligers die toezicht houden en optreden in het centrum van Oosterhout. Toen hij zijn zin niet kreeg, begon hij bedreigingen te uiten.

Een agent was getuige van dit wangedrag en kwam tussenbeide. De agent moest daarbij een klap op het gezicht incasseren. De verdachte werd met enig verzet gearresteerd. De agent moest voor medische behandeling naar de oogarts in het ziekenhuis.

Vismarktstraat in Breda
Agenten kwamen rond 03.50 uur tussenbeide bij een opstootje in een eetgelegenheid in de Vismarktstraat. Een groepje personen was buiten gezet vanwege wangedrag. Een agent sprak een van de mannen aan op zijn gedrag. De man wilde namelijk met alle geweld weer terug naar binnen.

De 25-jarige verdachte haalde meteen uit en sloeg de agent op zijn gezicht. Een blauw oog was het gevolg. De agressor werd meteen ingerekend. Onderweg naar de arrestantenbus probeerde hij nog een kopstoot uit te delen, maar dat mislukte.
Provincie:
Tag(s):