woensdag, 18. december 2013 - 23:28 Update: 03-07-2014 0:46

Politie schiet op één avond twee verdachten neer bij afzonderlijke mesincidenten

foto van politiewapen | fbf archief
Foto: fbf archief
Rotterdam

Op twee locaties in Rotterdam zagen politiemensen zich woensdag genoodzaakt een schot te lossen na dreiging van verdachten die in het bezit waren van een mes.

Man dreigt familielid neer te steken

Het eerste incident was op woensdagavond in een woning aan de Van Speykstraat in Rotterdam. Bij de politie kwam een melding van de bewoner die vertelde dat een familielid hem wilde neersteken. Direct gingen agenten naar dit adres toe. Ze hoorden veel herrie uit het pand waar verschillende mensen aanwezig waren. Plotseling stond de verdachte voor hen. Hij had twee messen in zijn hand en maakte daar een beweging mee. Een agent schoot vervolgens de verdachte in zijn been. Een ambulance bracht de man voor behandeling naar het ziekenhuis.

Verwarde vrouw steekt hond dood 

Het tweede incident volgde enkele minuten later op een andere locatie. Politiemensen gingen naar een woning aan de Agniesestraat in Rotterdam na een melding dat een vrouw in haar woning continu gilde. De verwarde vrouw stond in de woning met een mes en liep naar voren. Een politieman schoot de verdachte in haar been. Ook zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vond in de woning een dode hond die was neergestoken. Buiten op straat lag de gewonde kat van de vrouw. De rijksrecherche zal een onafhankelijk onderzoek instellen naar de verdachten en het toegepaste geweld van de politie.