maandag, 6. mei 2013 - 12:49 Update: 03-07-2014 0:58

Politie schiet op man die vuurwapen op hen richt

Foto van politiewapen | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

Politieagenten schoten maandagochtend uit zelfverdediging op een man toen hij een vuurwapen op hen richtte. De verdachte wist daarna na een korte achtervolging te ontkomen. Wel hielden agenten tijdens het onderzoek twee andere verdachten aan, een man en een vrouw, beiden 23 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam.

Naar aanleiding van een melding van onenigheid waren de agenten naar een horecagelegenheid op de Eendrachtsweg in Rotterdam gestuurd. Na daar te bemiddelen, meldde een getuige dat een van de ruziemakers, de 23-jarige man uit Rotterdam, een vuurwapen bij zich zou hebben. Agenten hielden de man op straat aan en fouilleerden hem. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te hebben. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de 23-jarige mogelijk in het gezelschap was van een andere man die in een goudkleurige Audi in de buurt rond reed.

Zelfverdediging

Agenten zagen dat de auto inparkeerde in een parkeervak op de Westersingel. Toen de bijrijdster, de 23-jarige Rotterdamse, uitstapte werd zij meteen aangehouden. Ook zij bleek niet in het bezit te zijn van een vuurwapen. De aandacht richtte zich daarop op de bestuurder van de auto. Toen agenten naar hem toe liepen, richtte de onbekende man pistool op hen. De agenten zagen geen andere optie dan uit zelfverdediging op de verdachte te schieten.

Achtervolging

Voor zover het ons bekend is, raakte hij niet gewond en hij zag kans om met zijn auto te vluchten. Na een korte achtervolging verloor de politie hem in de omgeving van de WIllemsbrug uit het oog. De vluchtauto werd kort daarop zonder bestuurder aangetroffen op de Feyenoordkade. Politiehonden zochten de omgeving af, maar konden de verdachte niet meer vinden.

Verder onderzoek

De politie zet het onderzoek naar deze verdachte voort. Het aangehouden tweetal zit nog vast en wordt verhoord. De auto van de verdachte is in beslag genomen en wordt uitvoerig onderzocht op sporen. De agenten bleven ongedeerd.