zaterdag, 6. juli 2013 - 20:57 Update: 03-07-2014 0:55

Politie schiet man met vuurwapen in been

Foto van lid arrestatieteam bij auto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden die agenten met een vuurwapen had bedreigd. 'Om de man te kunnen aanhouden is hij in een been geschoten', meldt de politie zaterdag.

Tegen 00.30 uur belde een vrouw uit Koekange de politie met de melding dat haar man door het lint ging en haar bedreigde met een vuurwapen. Agenten troffen de vrouw aan buiten haar woning. In de woning zat de 41-jarige man. De zwaar beschonken man richtte bij het zien van de politie een revolver op de agenten.

Omdat de man weigerde zijn wapen te laten zakken loste de politie een waarschuwingschot. De man vluchtte hierop te voet en bedreigde daarbij nog enkele keren agenten met zijn wapen. Ook tijdens deze achtervolging te voet door de politie gegeven waarschuwingschoten hadden geen effect. Even later reed de man weg in zijn auto, achtervolgd door de politie. 

De man stopte uiteindelijk op de Oshaarseweg bij Echten en kroop daar in de bosjes. Een inmiddels ingeschakeld arrestatieteam van de politie sommeerde opnieuw de man zijn wapen weg te leggen. Toen hij dat bleef weigeren is hij door leden van het arrestatieteam in een been geschoten en aangehouden.

Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwonding was behandeld is hij ingesloten op een politiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen.