woensdag, 5. juni 2013 - 15:44 Update: 03-07-2014 0:56

Politie schiet na achtervolging en inrijden op blokkade

Foto van twee politieauto's | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Woensdagochtend zijn aan de Overaseweg in Breda een 60-jarige vrouw uit Breda en een 41-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden.

'Daarbij is, nadat het tweetal inreed op een blokkade, door agenten geschoten', meldt de politie woensdag.

Melding
Vanmorgen vroeg kreeg de politie een melding dat een persoon in een auto lag te slapen op een oprit van een woning in het buitengebied ten zuiden van Breda. Agenten gingen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Bij het zien van de politie ging de auto met twee inzittenden er met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging, waarbij hoge snelheden werden bereikt.

Arrestatie
Via België eindigde de achtervolging aan de Overaseweg, waar een politievoertuig over de weg geplaatst om de auto tot stoppen te dwingen. De auto stopte niet, maar ramde de politieauto. Een agent voelde zich genoodzaakt om zijn dienstwapen te gebruiken. Daarbij raakte niemand gewond. Door de aanrijding was de vluchtauto zodanig beschadigd dat verder vluchten niet meer mogelijk was. De inzittenden konden zonder problemen worden gearresteerd. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar het tweetal is ingesloten. Rechercheurs van Forensisch Onderzoek stellen een sporenonderzoek in.