zaterdag, 3. augustus 2013 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:54

Politie sluit misdrijf dood echtpaar Exloo niet uit

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief

De politie is druk bezig met een onderzoek naar de dood van een 77-jarig echtpaar uit Exloo.

De lichamen van de man en de vrouw werden zondagavond 28 juli in hun woning aan de Bosrand levenloos aangetroffen. Uit sectie op beide lichamen kwam geen eenduidige doodsoorzaak naar voren.

De politie trof het dode echtpaar aan, nadat hun kinderen zich ongerust hadden gemaakt over hun ouders. Na de vondst van beide lichamen werd direct een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Bij twee onderzoeken (schouwen) aan de lichamen van beide slachtoffers werden geen sporen van een misdrijf gevonden. Gedurende het onderzoek kwamen enkele verdachte omstandigheden naar voren. Hierop werd besloten tot sectie op beide lichamen. Beide secties leverden geen eenduidige doodsoorzaak op.

Raadsel

De politie gaat door met het onderzoek, omdat er nog vraagtekens, verdachte omstandigheden en onduidelijkheden zijn. De politie houdt in het onderzoek rekening met diverse scenario’s.

Mogelijk misdrijf
Zodoende wordt in deze zaak ook een misdrijf niet uitgesloten. De politie gaat de komende tijd verder met het buurtonderzoek. Ook wordt er aanvullend sporenonderzoek in en bij de woning gedaan. 

 

Provincie:
Blik op 112: