zaterdag, 28. december 2013 - 11:53 Update: 03-07-2014 0:46

Politie stuit na tip op 4000 kg illegaal vuurwerk

Foto van illegaal vuurwerk | Politie
Foto: Politie

Na een tip heeft de politie in het Groningse Kolham in een loods een grote partij van 4000 kg illegaal vuurwerk. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

‘Vervolgonderzoek leidde tot vier aanhoudingen tot nu toe’, aldus de politie.

Het gaat om een 67-jarige man uit de gemeente Noordenveld en drie mannen uit Schildwolde in de leeftijd van 21, 31 en 45 jaar. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Anonieme informatie
Bij de politie was een anonieme melding gedaan, dat er in een loods aan de Knijpslaan in Kolham een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk zou liggen opgeslagen. Bij een instap in de loods trof de politie vierduizend kilo illegaal zwaar vuurwerk aan. Het vuurwerk is afgevoerd en zal worden vernietigd. Nader onderzoek leidde uiteindelijk naar de drie mannen in Schildwolde.

Aanhoudingen
De drie mannen uit Schildwolde zijn maandag 23 december in een woning aangehouden. In deze woning werd ook illegaal vuurwerk aangetroffen in een kleinere hoeveelheid, waaronder honderd lawinepijlen. Op basis van vervolgonderzoek kon vrijdag 27 december ook de 67-jarige man uit de gemeente Noordenveld worden aangehouden.

In het kader van het onderzoek zijn ook verschillende gegevensdragers, zoals telefoons en computers in beslag genomen en een aantal documenten. De man uit de gemeente Noordenveld zit nog vast. De overige verdachten zijn inmiddels weer heengezonden.

 
Provincie: