dinsdag, 25. juni 2013 - 18:40 Update: 03-07-2014 0:55

Politie treft drugsproductie aan in Brabantse Wernhout

Foto van zakken met XTC
Foto: Archief FBF.nl

De politie heeft dinsdagochtend in een loods bij een woning aan de Maalbergenstraat in Wernhout een tabletteermachine aangetroffen, waarmee XTC-pillen werden geproduceerd. 'Er werden drie verdachten gearresteerd', meldt de politie dinsdag.

In Achtmaal werd een hennepkwekerij met 1365 planten ontdekt in een stal achter een woning. Hier werden twee verdachten aangehouden.

Wernhout
De bewoners van het pand aan de Maalbergenstraat, een 73 jarige man, een 68-jarige vrouw en hun 45-jarige dochter werden als verdachten aangehouden. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen.

Ter plaatse werden naast de machine ook diverse chemicaliën aangetroffen. De politie bezocht de loods vanmorgen, tijdens een ruimdag, omdat er informatie was binnen gekomen, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), dat er een hennepkwekerij zou zitten.


Hennepkwekerij Achtmaal
De politie trof in een stal achter een woning aan de Helstraat vanmorgen een hennepkwekerij aan met 1365 planten. Een aggregaat zorgde voor de stroomvoorziening. Er werden twee verdachten, een 52-jarige man uit Standdaarbuiten en een 52-jarige Amsterdammer aangehouden. De plantage is geruimd.

Provincie: