maandag, 18. februari 2013 - 10:41 Update: 03-07-2014 1:02

Politie voorkomst kunstroof in hotel

Politie voorkomst kunstroof in hotel
Foto: fbf archief

De politie slaagde er zaterdagavond in kort na elkaar twee verdachten aan te houden die probeerden schilderijen en een beeld te stelen uit een hotel, gelegen aan de Vlierdenseweg. Het gaat om een 36-jarige man uit Bakel en een 31-jarige Pool zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Een medewerker van het hotel zag twee mannen aan beelden trekken die buiten het hotel staan opgesteld. Even later zag hij de twee mannen via een nooduitgang, dat normaal gesproken is afgesloten, het hotel binnenstappen. Buiten, naast de nooduitgang stonden twee schilderijen tegen een gevel opgesteld. De schilderijen maken deel uit van een kunstcollectie, gemaakt door plaatselijk kunstenaars en hangen normaal gesproken in de expositieruimte van het hotel. Een van de verdachten werd door het personeel erkend omdat hij kort daarvoor had ingecheckt voor een hotelkamer.

De politie werd gewaarschuwd en kon kort daarna met de hulp van het hotelpersoneel de 36-jarige verdachte op de Vlierdenseweg aanhouden nadat hij vergeefs probeerde met een voertuig weg te rijden. Een politieheli kwam assisteren bij het zoeken naar de tweede verdachte. Rond 19.50 uur kon deze op de Wilgenhof worden aangehouden. In het voertuig werden goederen aangetroffen die afkomstig zijn uit het hotel waaronder een beeldje. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het voertuig werd in beslag genomen en de twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De hoteldirectie heeft inmiddels aangifte gedaan.

 

Provincie: