maandag, 20. mei 2013 - 10:08 Update: 03-07-2014 0:48

Politie wil alle aanwijzingen zo goed mogelijk in kaart brengen

Foto forensisch onderzoek vindplaats broertjes | Paul Groeneveld | www.fotopersbureau.eu
Foto: Bon
Cothen

Het gebied in Cothen waar zondag de lichamen van twee broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist werden gevonden, is ook maandag verder op sporen onderzocht.

Specialisten van Forensische Opsporing en het NFI, hebben in de nacht van zondag op maandag de twee lichamen van de broertjes Ruben en Julian geborgen. Na het veiligstellen van sporen op en rond de vindplaats zijn de lichamen overgebracht naar het NFI.

Ondanks dat er veel aanwijzingen zijn dat het de broertjes Ruben en Julian betreft zal de identiteit nog feitelijk moeten worden vastgesteld, aldus een woordvoerder van de politie. Dit is een gecompliceerd en tijdrovend onderzoek en zal naar verwachting langer dan 24 uur duren. Maandag werd er op en rond de vindplaats ook nog onderzoek verricht. Tevens werd er door rechercheurs van het onderzoekteam een buurtonderzoek gedaan.

Zondagavond laat tijdens een persconferentie werd bekendgemaakt dat de gevonden lichaampjes zeer hoogstwaarschijnlijk van Julian en Ruben zijn. De officier benadrukte dat het onderzoek nog niet is afgerond, maar dat er inmiddels wel zoveel duidelijk is dat ze deze informatie naar buiten wilden brengen.

In eerste instantie had een getuige zondag rond 14.30 uur gemeld dat hij één lichaam gevonden had bij een duiker. Een duiker is een tunneltje dat twee sloten met elkaar verbindt. Er werd een onderzoek ingesteld ter plaatse door forensisch rechercheurs en het NFI . Deze ontdekten dat het niet om één lichaam ging, maar om twee lichaampjes waardoor het vermoeden rees dat het hier weleens zou kunnen gaan om de vermiste jongens.

Het onderzoek is nog in volle gang en de identificatie is nog niet afgerond. Het sporenonderzoek ter plaatse moet zoveel mogelijk helderheid brengen over de toedracht van de zaak. De omstandigheden waarin de lichamen zijn aangetroffen maakt het onderzoek complex.

 

Provincie: