zaterdag, 27. april 2013 - 17:27 Update: 03-07-2014 0:58

Politie zoekt getuigen van wilde achtervolging en aanrijding op A12

Politie zoekt getuigen van wilde achtervolging en aanrijding op A12
Foto: MV Blik op Nieuws
Den Haag

De politie heeft zaterdag 27 april om 08.50 uur een 22-jarige automobilist uit Gouda aangehouden op de Oostweg in Zoetermeer nadat hij op de Oostweg te Zoetermeer betrokken was bij een aanrijding.

Uit onderzoek is komen vast te staan, dat op de Rijksweg A12 een 26-jarige motorrijder uit Den Haag vanaf de Prins Bernhardviaduct te 's-Gravenhage tot Zoetermeer door de automobilist werd achtervolgd. De automobilist probeerde daarbij meerdere keren de motorrijder omver te rijden en reed met hoge snelheid en over een busbaan. Op de Rijksweg A12 liepen de snelheden op tot 180 km/u, waarbij de motorrijder meerdere keren door de automobilist werd geraakt.

Tijdens de achtervolging werd een andere auto in een bocht nabij Zoetermeer aangereden. Op de Oostweg te Zoetermeer vloog de bestuurder van de auto uit de bocht en kwam frontaal in aanraking met een andere automobilist die daar stond te wachten voor het verkeerslicht. Kort hierna werd de verdachte door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 330 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Met name is de politie is op zoek naar een vrachtwagenchauffeur die door de automobilist was gepasseerd via de busbaan na de Prins Bernhardviaduct te Den Haag en getuigen die een en ander hebben waargenomen op de Rijksweg A12. Deze getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.
 

Provincie: