dinsdag, 5. november 2013 - 23:30 Update: 03-07-2014 0:49

Politie zoekt nieuwe getuigen zedenzaak Delfzijl

Politie zoekt nieuwe getuigen zedenzaak Delfzijl
Foto: Archief FBF.nl

In het onderzoek naar de zedenzaak in Delfzijl, waarbij een 4-jarig meisje vanaf de omgeving Gevelsteen werd meegenomen en seksueel werd misbruikt, heeft de politie nieuwe vragen naar aanleiding van getuigenverklaringen.

Een getuige heeft op de bewuste zondagmiddag 13 oktober aan de rechterzijde van de Fivelweg in Appingedam een donkere kleine auto zien stilstaan. Dit was enkele tientallen meters na de spoorwegovergang richting Holwierde. In de auto zat een man en een klein kind. De politie wil in contact komen met mensen die eveneens de auto hebben zien staan op deze weg.

Zwarte VW Polo
Getuigen hebben rond het tijdstip van de ontvoering van het meisje een oud model zwarte VW Polo zien rijden. In de auto zat een man met een kind op de achterbank. De auto reed over de Zeel en ging op de rotonde het Zwet op. Bij de rotonde nabij de woonboulevard in Appingedam reed de man rechtdoor. Bij de eerst volgende kruising, ter hoogte van het Noorderpoort College, sloeg de auto links de Opwierderweg op. Hierna is de getuige de auto uit het zicht verloren.

BMW 3-serie Cabrio
Daarnaast is de politie opzoek naar de bestuurder van een donkere titaankleurige BMW 3-serie Cabrio uit bouwjaar 2006-2009 met een zwart dak. Deze heeft omstreeks 16.45 uur gereden over de Nassaulaan in Appingedam.

Schoolplein Tasveld
Meerdere getuigen hebben op 13 oktober een man zien staan op het schoolplein van basisschool Tasveld in Delfzijl. De man leunde tegen een muur en in de buurt van hem zat een kind op een schommel. Dit kan de dader zijn, of een belangrijke getuige.

Wat is er gebeurd
Het 4-jarig meisje werd omstreeks 15.45 uur door een nog onbekende man meegenomen in de omgeving van de Gevelsteen in Delfzijl. Het gaat om een kalende man die rond de 40-jaar oud is. Rond 16.25 uur is ze hemelsbreed zo’n 4 kilometer verderop in de Wieger van den Bosstraat in Appingedam weer afgezet en door een voorbijganger op straat aangetroffen.

Getuigen
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op 0800-6040, 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via M 0800-7000.

Provincie: