vrijdag, 19. april 2013 - 15:44 Update: 03-07-2014 0:59

Politieacademie heeft nieuwe voorzitter:Leon Kuijs

Foto van politie uniform | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Leon Kuijs (56) wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem voor te dragen voor benoeming. De heer Kuijs start zijn nieuwe functie op 22 april en heeft vanaf dat moment de feitelijke leiding over de Politieacademie. 

De heer Kuijs vervulde de afgelopen jaren diverse functies binnen de politieorganisatie. Hij was tussen 2002 en 2011 korpschef van het politiekorps Brabant Zuid-Oost en sinds 2009 voorzitter van de raad van korpschefs. Hij maakte deel uit van de kwartiermakers voor de komst van de nationale politie. Op 1 januari 2013 werd de heer Kuijs benoemd als lid van de korpsleiding van de nationale politie.

De heer Kuijs heeft de afgelopen periode  gesprekken gevoerd met de Ondernemingsraad, een ingestelde draagvlakcommissie, de Raad van Toezicht en minister Opstelten. Gezien de positieve adviezen heeft minister Opstelten besloten om de heer Kuijs voor te dragen  voor benoeming.