vrijdag, 12. juli 2013 - 13:04 Update: 03-07-2014 0:55

Politieagent bijna van motor geduwd

Politieagent bijna van motor geduwd

Politieagenten hielden vrijdag 12 juli om 00.45 uur in een woning in Naaldwijk een 19-jarige Naaldwijker aan voor poging zware mishandeling. De Naaldwijker had geprobeerd een agent van zijn motor te duwen.

Een motoragent wilde donderdag 11 juli op de Plataan een scooterrijder controleren en zag dat de bestuurder er vandoor ging. De agent zette de achtervolging in. Hij reed langs een aantal jongeren waarvan er één hard tegen de motor van de agent duwde, kennelijk met de bedoeling de motorrijder ten val te brengen zodat hij zijn achtervolging zou moeten staken. Het lukte de agent om op de motor te blijven zitten. De jongen was een bekende van de politie en kon de volgende dag worden aangehouden. Hij zit nog vast.

Scooterrijder
De scooterrijder kon die dag nog vluchten. Op de Bereklauw trof de motorrijder de scooter wel op de grond aan en werd in beslag genomen. De identiteit van de scooterrijder is inmiddels bij de politie bekend. Hij zal binnenkort worden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Provincie:
Blik op 112: