woensdag, 31. juli 2013 - 11:43 Update: 03-07-2014 0:54

Politieauto paar keer geramd tijdens achtervolging gestolen auto

foto van aanhouding | fbf
Foto: Bon

Dinsdagavond 30 juli zagen agenten een gestolen auto rijden en zetten de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging werd een politieauto geramd en reed tegen de vangrail. Het gestolen voertuig werd tot stilstand gebracht en de verdachte aangehouden.

Woninginbraak

Op zondagochtend 28 juli werd er ingebroken in een woning aan ’t Woerel in Bunnik. Naast een fotocamera en waardepapieren, nam de verdachte autosleutels en de bijbehorende auto mee.

ANPR

Op dinsdagavond 30 juli, omstreeks 22.20 uur, registreerde een ANPR-voertuig (Automatische Nummerplaatherkenning) de gestolen auto op de A28 bij Zwolle. De auto reed richting Amersfoort. Bij Harderwijk werd door agenten de achtervolging ingezet. De verdachte reed met hoge snelheden, rond de 170 km/h, en zonder verlichting over de A28.

Crash politieauto

Bij het knooppunt Hoevelaken reed de verdachte de A1 richting Amsterdam op, nog steeds zonder verlichting en met hoge snelheid. Een politieauto wist naast het voertuig te komen, waarna de verdachte de politieauto met de gestolen auto een aantal keer ramde. De politieauto begon te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail.

Aanhouding verdachte

De verdachte reed verder waarop agenten op de A1 bij Bussum een spijkermat op de weg legden waar het gestolen voertuig overheen reed. Met lekke banden reed de bestuurder naar de parkeerplaats bij het Bastion Hotel in Naarden, stapte de auto uit en probeerde te vluchten. Dit lukte niet en agenten konden de 43-jarige man uit Leersum aanhouden.

Provincie: