dinsdag, 3. december 2013 - 10:16 Update: 03-07-2014 0:47

Politiebeveiliging kroonprinses na bedreiging ontvoering

Foto van bord Antwerpen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Brussel

Sinds een week krijgt de 12-jarige kroonprinses van België, Elisabeth, politiebeveiliging.

De oudste dochter van koning Filip wordt ernstig bedreigd, zo melden verschillende Belgische media.

In een brief aan de koning, die bezorgd werd op de redactie van de Brusselse krant La Dernière Heure, heeft een onbekende schrijver gedreigd de prinses te ontvoeren. De afzender, die zijn brief zowel in het Frans als in het Duits heeft geschreven, is boos over de economische crisis en houdt daar de buitenlanders en de koning verantwoorlijk voor. De schrijver laat zich laatdunkend uit over moslims en Noord-Afrikanen. Die zouden van België profiteren en het land jaarlijks 30 miljard euro kosten. De onbekende, die er duidelijk nazistische sympathieën op na houdt schrijft aan de koning: 'Ik ga prinses Elisabeth ontvoeren. Dat is geen grap.' En verder: 'Al die ongelukken die België kent, zijn veroorzaakt door de Noord-Afrikanen. Aangezien gij en uw regering er niks aan doen, heb ik besloten om in actie te komen, zo citeert de Belgische krant Het Laatste Nieuws de anonieme schrijver.

De politie, die door de Belgische krant La Dernière Heure op de hoogte werd gebracht van de brief, neemt de dreiging zeer serieus. Voor de school van prinses Elisabeth staan sinds gisteren politiewagens. In overleg met antiterreurspecialisten is ook nog een aantal andere beveiligingsmaatregelen genomen. Het antiterreurorgaan OCAD is ook betrokken bij het speurwerk. De brief wordt ondertussen onderzocht op sporen die naar de schrijver kunnen leiden.

De ouders van Elisabeth, die gisteren op bezoek waren in Luxemburg, werden daar op de hoogte gebracht van de dreiging, maar hun programma werd niet aangepast.

 

 

Categorie:
Tag(s):