vrijdag, 6. september 2013 - 16:55 Update: 03-07-2014 0:52

Politie:brand Zevenaar niet aangestoken

Foto van brandweermannen bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zevenaar

De brand die vrijdagochtend vroeg uitbrak in een bedrijfspand aan de Einsteinstraat in Zevenaar heeft vermoedelijk een technische oorzaak. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Van enige vorm van opzet is in elk geval niets gebleken', aldus de politie. Dat blijkt uit een eerste technisch onderzoek van de afdeling Forensische Opsprong van de politie.

De brand brak rond kwart over zes uit in het magazijn van een fabriek waar kunststoffen worden verwerkt ten behoeve van de auto-industrie. Het vuur breidde zich zeer snel uit en werd al snel omschreven als een zeer grote brand. Een naastgelegen bedrijf ging ook in vlammen op.

Voor zover nu bekend heeft de brand verder geen persoonlijke slachtoffers geëist. Geen brandstichting Uit het onderzoek terplaatse is gebleken dat de brand is ontstaan in het magazijn.

Bij het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden die zouden kunnen duiden op brandstichting. Om die reden wordt er afgezien van verder politieonderzoek. Het pand is zojuist door de politie vrijgegeven.

Provincie: