maandag, 14. januari 2013 - 18:31

Politiechef: verkeersboetes zijn veel te hoog

Tilburg

De nieuwe politiechef van West-Brabant-Zeeland, Hans Vissers, vindt dat de verkeersboetes veel te hoog zijn. Dat stelt de politiechef in een interview met Omroep Brabant.

Vissers: "Ik merk dat onze collega's echt aarzeling hebben en soms zelfs niet meer optreden, omdat ze vinden dat boetes van 200 tot 300 euro voor een verkeersovertreding veel te veel vinden. Agenten willen liever wat vaker schrijven voor kleinere boetes, dan in één keer dit soort klappen uitdelen. Ik denk dat we met de hoogte van de boetes echt zijn doorgeschoten."

Visser de enige binnen de top
Tot op heden is Visser de enige binnen de politietop die zich durft uit te laten. De politievakbonden stelden twee jaar terug dat de verhouding tussen overtredingen en de hoogte van de bekeuring zoek is.

Voorbeeld:
Wanneer iemand onnodig claxonneert, kan dat zomaar 350 euro kosten. Dat is gemiddeld wat men per jaar kwijt is voor een middenklasser in de wegenbelasting. Volgens de politiechef hebben agenten ook in 2013 nog steeds veel moeite om een hoge boete uit te schrijven. Visser hoort van agenten dan ook steeds vaker dat ze een hoge drempel voelen om zulke hoge boetes uit te schrijven

Ministerie herkent beeld niet
Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat desgevraagd tegenover de omroep weten dat de politie niet gaat over de hoogte van de boetes en dat ze het beeld niet herkent dat agenten minder bonnen uitschrijven omdat ze die te hoog vinden.
Provincie:
Tag(s):