vrijdag, 5. juli 2013 - 16:12 Update: 03-07-2014 0:55

Politieonderzoek Halil Erol leidt tot nieuwe vragen

Foto van forensisch onderszoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Dinsdagavond 9 juli wordt in de uitzending van Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van Halil Erol. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het onderzoeksteam heeft naar aanleiding van de vondst van de lichaamsdelen in januari nieuwe sporen en informatie verzameld. Deze nieuwe informatie en de vragen die deze oproept worden in de uitzending uitvoerig behandeld', aldus de politie.

Lichaamsdelen
De 34-jarige Halil Erol verdween op zaterdag 6 februari 2010. Ruim een maand later op maandag 8 maart rond 22.45 uur werd zijn auto, een grijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren. De kentekenplaten (16-HG-TJ) zaten op dat moment niet meer op de auto. In april en mei 2010 werd dit kenteken driemaal geregistreerd in de buurt van Rotterdam en Zoetermeer. 

Op dinsdag 22 juni 2010 werden in Eesveen (Drenthe) lichaamsdelen aangetroffen in de Steenwijker AA, net buiten de gemeentegrens van Steenwijkerland. Het bleken de armen en benen van de vermiste Hall Erol te zijn. Zijn ledematen waren verpakt in een zandkleurige zak van 53 x 115 cm lang met klittenbandsluiting. 

Op donderdag 31 januari 2013 werden in natuurgebied De Kiersche Weide aan de Zandweg in Wanneperveen wederom menselijke resten gevonden. Na onderzoek blijken ook deze resten van Halil Erol te zijn. Deze lichaamsdelen zijn verpakt (geweest) in een wit judopak. 

De politie wil dit misdrijf graag oplossen en doet daarom een dringend beroep op iedereen die informatie heeft. Om contact op te nemen met het rechercheteam kan men bellen via het nummer gratis nummer 0800-6070. Mensen die anoniem willen blijven kunnen bellen met Bel-M via 0800-7000. Informatie kan ook gemaild worden via het mailadres:TGO@ijsselland.politie.nl 

Beloning 15.000 euro

Door de hoofdofficier van justitie Oost Nederland is inmiddels een beloning van 15.000 euro beschikbaar gesteld voor degene die informatie verstrekt over de zaak Erol, die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n). 

Provincie: