donderdag, 18. juli 2013 - 8:37 Update: 03-07-2014 0:54

Politie:Vijfde avond Vierdaagsefeesten Nijmegen gemoedelijk

Foto van politie donker plein horeca | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De vijfde avond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, woensdag 17 juli, is over het algemeen in een gemoedelijke en gezellige sfeer verlopen. Dit meldt de politie.

13 aanhoudingen
Op het Koningsplein en in het Hunnerpark was het gezellig druk en was inzet van de lichtkranten niet nodig. Er werden in de avond en nacht 13 aanhoudingen verricht. Tijdens de alcoholcontroles op drie locaties werden 6 processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

De verdachten werden ondermeer aangehouden voor diefstal (3x), overtreden winkelverbod, overtreding van de Opiumwet (2x), overtreding APV, bedreiging, belediging (3x), geen ID en valse naam en één proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Alcoholcontroles:vijf rijbewijzen ingevorderd
Het Verkeershandhavingsteam heeft met ondersteuning van de Landelijk Eenheid woensdagavond van 17.15 tot 22.30 uur alcoholcontroles gehouden. De controles vonden plaats op de Marialaan, Voorstadslaan en de Waterstraat in Nijmegen. Er werden 825 blaastesten afgenomen. Voor zes bestuurders betekende dat een proces-verbaal. De hoogten van het aantal ug/l’s varieerden van 105 (BB) tot 680 ug/l. Van vijf bestuurders werden het rijbewijs ingevorderd.