vrijdag, 4. oktober 2013 - 17:42 Update: 03-07-2014 0:51

Premier Rutte: optimistisch over uitkomst gesprekken

Foto van premier Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

Minister-president Rutte zegt na afloop van de ministerraad 'optimistisch' te zijn over de uitkomst van de gesprekken die momenteel gaande zijn met verschillende politieke partijen.

Het kabinet heeft een luisterend oor voor de ideeën die er leven bij de oppositie. De gesprekken met de oppositie moeten leiden tot een breder draagvlak voor de belangrijke elementen van het kabinetsbeleid.

De premier benadrukt dat hierbij rekening wordt gehouden met de opvattingen van de oppositiepartijen. Mede in het licht van deze gesprekken heeft het kabinet vandaag besloten om de financiële meevaller van 100 miljoen euro in de kinderopvangtoeslag opnieuw in de kinderopvang in te zetten.

De gesprekken met de oppositiepartijen worden vandaag om 18.00 uur op uitnodiging van minister Dijsselbloem hervat. 'Over de inhoud kan ik op dit moment verder geen mededelingen doen. Maar ik ben optimistisch gestemd over de uitkomst', aldus de minister-president.

Fraude sociale voorzieningen
Het kabinet heeft besloten om de fraude met sociale voorzieningen beter aan te pakken. UWV, de inspectie SZW en Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaan intensiever samenwerken en de risicogroepen beter in kaart brengen.