vrijdag, 1. februari 2013 - 22:50

Principe-akkoord bij Nieuwsdruk Limburg: drukpersen gaan vannacht nog aan

Heerlen

Pal voor de tweede werkonderbreking bij Nieuwsdruk Limburg in Heerlen, hebben onderhandelaars van het personeel en de directie een principe-akkoord gesloten over een sociaal plan voor de komende drie jaar.

'Uiteindelijk hebben we aan het langste eind getrokken', zegt Peter Reniers van vakbond FNV KIEM. 'Het personeel moet er natuurlijk nog wel ‘ja’ tegen zeggen, maar daar hebben alle vertrouwen in. We hebben bijna alles eisen weten binnen te halen.'

'Dit is heel goed nieuws voor zowel de medewerkers als voor de lezers van De Limburger en Limburgs Dagblad', aldus CNV Media-bestuurder Aletta Bulsink. 'De weekendeditie van beide kranten ligt nu morgen toch gewoon op de mat' Het gesloten principe-akkoord heeft per direct een opschortende werking voor alle acties.

De bonden gaan nu komende dagen een schriftelijke raadpleging organiseren, waarin de leden hun oordeel over het gesloten akkoord kunnen geven. Naar verwachting gaat dit anderhalve week in beslag nemen.

Het gesloten principe-akkoord is, conform de eis van het personeel, geheel in de geest van het sociaal plan dat de afgelopen jaren gold voor Nieuwsdruk Limburg, maar inmiddels verlopen was. De details van het akkoord zullen op zeer korte termijn met het personeel gedeeld worden.
Provincie:
Tag(s):