dinsdag, 9. juli 2013 - 19:32 Update: 03-07-2014 0:55

Prinses Mabel vraagt media haar privacy te blijven respecteren

Foto van paleis Huis ten Bosch | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Prinses Mabel is dankbaar dat de media de privacy van haar en haar gezin in de afgelopen anderhalf jaar hebben gerespecteerd.

‘Zij hoopt en verwacht dat dit zo zal blijven, ook tijdens het verblijf van haar gezin in Nederland deze zomer’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag.

Prins overgebracht naar Den Haag
De RVD heeft sinds het ski ongeluk van prins Friso aangegeven dat er mededeling zou worden gedaan van significante veranderingen in de toestand van de Prins. ‘Dit is eerder vandaag gebeurd’, aldus de RVD die verwijst naar de mededeling die zij eerder vandaag heeft doen uitgaan betreffende het nieuws dat de prins dinsdag is overgebracht vanuit het Wellington Ziekenhuis in Engeland naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. 


‘Toestand prins onveranderd’
Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer.

Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.

Deze zomer zal Prins Friso met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem zal verzorgen. 

 
Provincie: