dinsdag, 23. april 2013 - 22:42 Update: 03-07-2014 0:59

Prinses Maxima bezoekt Stichting Gouden Dagen Fonds in Heemskerk

Foto van prinses Maxima | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Prinses Maxima heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Stichting Gouden Dagen Fonds bij Woonzorgcentrum Westerheem in Heemskerk.

Burgemeester Joss Tabak heette haar van harte welkom en trad gedurende het bezoek op als gastvrouw.

Stichting Gouden Dagen Fonds brengt wensen in vervulling van ouderen die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van zorg. Deze wensen varieren van een individueel bezoek aan het geboortedorp of een dagje uit met honderden ouderen. De stichting werkt hierin samen met zorginstellingen waar de ouderen woonachtig zijn, met vrijwilligers, donateurs en partnerorganisaties. Dit zijn bijvoorbeeld gemeenten, welzijnsorganisaties, vrijwilligerscentrales en regionale media. De stichting ondersteunt de zorginstellingen op het gebied van projectmanagement, communicatie en netwerkvorming.

Prinses Maxima sprak tijdens het bezoek met vertegenwoordigers van Stichting Gouden Dagen Fonds over de werkwijze en de locale invulling voor ouderen in Heemskerk. Ook sprak de Prinses met de ouderen zelf, vrijwilligers die hen begeleiden en donateurs die bijdragen aan de invulling van de wensen.

Stichting Gouden Dagen Fonds is een landelijk initiatief en neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma biedt twintig sociale initiatieven financiele en inhoudelijke steun van experts om hun lokale initiatief uit te breiden naar nationaal niveau.

Provincie: