vrijdag, 20. september 2013 - 14:53 Update: 03-07-2014 0:51

Prorail start campagne tegen overwegdoden

Utrecht

Prorail is vrijdag een campagne gestart om jongeren te wijzen op de gevaren bij overwegen. Dit meldt Prorail vrijdag.

Muziek luisteren, 'whatsappen', bellen, 'Facebooken' of andere hippe vormen van afleiding; super leuk, maar in het verkeer niet handig. Afleiding is vaak oorzaak van fatale ongelukken, ook op overwegen.

‘Als het mis gaat op overwegen, dan is het al gauw flink mis. Dit jaar tellen we helaas al acht dodelijke ongevallen op overwegen, waaronder vier jongeren. Dit baart ons zorgen, want in de afgelopen drie jaren lag het aantal jonge slachtoffers steeds rond de nul of één’, aldus Prorail. Zo overleed eerder dit jaar een jongen van 18 jaar op een overweg. Hij had een koptelefoon op en hoorde de trein niet aankomen.

40% meer kans op ongeval met (kop)telefoon
Hij is zeker niet de enige jongere die deelneemt aan het verkeer met een koptelefoon. Cijfers van de SWOV laten zien dat 75% van de jongeren gebruik maakt van telefoons of mp3-spelers in het verkeer.

Dit maakt de kans op ongevallen in het verkeer - en dus op overwegen - volgens het SWOV 40% groter. De campagne die Prorail vandaag is gestart richt zich dan ook op de misleiding van deze apparaten in het verkeer.

 
Provincie: