donderdag, 12. december 2013 - 12:36 Update: 03-07-2014 0:47

ProRail vernieuwt ruim 100 jaar oude brug

Enschede

De oude brug uit 1865 over het spoor tussen Enschede en Gronau wordt in het voorjaar van 2014 vernieuwd. Het huidige monumentale exemplaar in de Noord-Esmarkerrondweg wordt aan de gemeente overgedragen.

De oude brug wordt een op een vervangen. Er komt een nieuwe stalen brug die qua vormgeving past bij de naastgelegen fietsbruggen. De oude brug bereikt nu 'einde levensduur', na diverse herstelwerkzaamheden de afgelopen jaren. De nieuwe brug wordt zo gebouwd dat deze weer honderd jaar mee gaat. De twee fietsbruggen die er nu ook liggen, blijven gewoon gehandhaafd.

Reizigers

Voor het vernieuwingswerk zal het treinverkeer twee weekeinden worden stilgelegd. Zo wordt tijdens het eerste weekend in mei de spoorbrug verwijderd en zal de fundering voor de nieuwe landhoofden aangebracht worden. In het tweede weekend in juli zal het nieuwe dek worden geplaatst.

Omleidingsroute

Na de marathon van Enschede wordt gestart met de werkzaamheden. Op maandag 28 april zal de brug over het spoor worden afgesloten voor het wegverkeer gedurende twaalf weken. In deze periode zal het doorgaande autoverkeer worden omgeleid. De omleidingsroute wordt met de gemeente vastgesteld. Een van de twee fietsbruggen blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik, behoudens de twee weekeinden met grote werkzaamheden.

Provincie:
Tag(s):