woensdag, 31. juli 2013 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:54

Prostituees willen geld zien van gemeente Utrecht

Foto van stad bij avond | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Vorige week werden de prostitutieboten op het Zandpad in Utrecht gesloten.

Hierdoor hebben honderden vrouwen geen baan meer. Dit schrijven verschillende media woensdag. Deze vrouwen eisen nu compensatie van de gemeente voor hun inkomstenderving.

Door de vergunningen van de raamexploitanten in te trekken heeft de gemeente Utrecht een calamiteit veroorzaakt die verder gaat dan het normale ondernemersrisico.

De gemeente moet de vrouwen daarom schadeloos stellen, zo schrijft raadsvrouw Marjan Wijers aan de burgemeester van Utrecht. Zij treedt op namens de Utrechtse prostituees.

De gemeente Utrecht trok de vergunning van de enige overgebleven exploitant van raamprostitutie in de stad in vanwege verdenking van mensenhandel. Maar ombudsvrouw voor sekswerkers Metje Blaak vindt het geen verbetering en is woedend over de 'opruimactie'.

Tegenover Editie.nl zegt zij:'De vrouwen zijn nu aan hun lot overgelaten en moeten rondreizen. Ze zijn een stuk sneller te chanteren. Ze hebben totaal geen houvast meer. Pooiers grijpen hun kans. Daarmee vergroot je juist de mensenhandel.'

Als de gemeente Utrecht zelf niet als raamexploitant wil gaan optreden, willen de vrouwen van de gemeente een startkapitaal voor de coöperatie die zij willen gaan opzetten.  De gemeente moet maatregelen nemen om de vrouwen weer aan de slag te krijgen.

Provincie:
Tag(s):