zaterdag, 4. mei 2013 - 10:19 Update: 03-07-2014 0:58

Provincie betaalt tonnen voor taxiritjes provincietop

Foto van taxi | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Ondanks het feit dat provinciebestuurders in Noord-Holland over een luxe dienstauto beschikken, maken ze toch nog vaak gebruik van de taxi.

Zes gedeputeerden van de provincie Noord-Holland blijken met de taxiritjes er een aanzienlijk bedrag doorheen gejaagd te hebben, zo schrijft de Telegraaf. De krant schrijft dat  de gedeputeerden van de provincie Noord-Holland sinds hun aantreden in 2011 bijna 400.000 euro uitgegeven aan taxiritten. Hoewel er zeven dienstauto's en acht chauffeurs klaarstaan, nemen de zes gedeputeerden gemiddeld 140 keer per jaar de taxi.

Ook in Utrecht wordt vaak gebruikgemaakt van de taxi. In 2012 declareerden de provinciebestuurders 18.000 euro aan taxiritten.

Een woordvoerder Gedeputeerde Staten: 'We werken volgens een planning. Loopt een vergadering uit en moeten alle gedeputeerden op een laat tijdstip naar huis, dan kan het zijn dat er te weinig chauffeurs klaarstaan. Voor de gedeputeerden die het dichtst bij het provinciehuis wonen, bellen we dan een taxi. De chauffeurs kosten de provincie elke maand 50.000 euro aan loon. Vanwege regels omtrent hun reis- en werktijden is er echter niet altijd een auto met chauffeur beschikbaar.

Provincie: