maandag, 30. december 2013 - 16:49 Update: 03-07-2014 0:45

Provincie Faillissementsaanvraag Aldel onbegrijpelijk

Provincie Faillissementsaanvraag Aldel onbegrijpelijk
Delfzijl

De provincie Groningen is zeer teleurgesteld dat Aldel vandaag het faillissement heeft aangevraagd. De provincie Groningen hecht zeer aan het voortbestaan van Aldel. Eerder werd al samen met het ministerie van Economische Zaken een overbruggingskrediet beschikbaar gesteld van € 7 miljoen.

Afspraak hierbij was dat de onderneming tot tenminste februari 2014 in bedrijf zou blijven. Gedeputeerde Yvon van Mastrigt vindt het onbegrijpelijk dat nu na de vele inspanningen die de afgelopen maanden zijn gedaan door zowel het ministerie van EZ en de provincie Aldel heeft besloten het faillissement aan te vragen. 'De afgelopen dagen is er intensief overleg gevoerd. Helaas heeft dit geen resultaat opgeleverd. Voornamelijk omdat van de kant van de aandeelhouder geen enkele bereidheid is om mede verantwoordelijkheid te nemen voor een mogelijke oplossing.

Dit is een zware klap voor de werkgelegenheid in Delfzijl en omgeving.' De gemeente Delfzijl start zo spoedig mogelijk met een mobiliteitscentrum in samenwerking met ISD Noord Oost. De burgemeester van Delfzijl Emme Groot: 'Mijn zorg gaat nu uit naar de mensen die op straat komen te staan. We zullen er alles aan doen om hun verder te helpen.'

Aldel had te kampen met een lage prijs van aluminium op de wereldmarkt en ondervond concurrentie van met name Duitse producenten die profiteerden van goedkopere elektriciteit dan in Nederland.

Provincie:
Tag(s):