donderdag, 7. november 2013 - 21:02 Update: 03-07-2014 0:49

PSV probleemloos naar zege op Kroatisch kampioen

(ELFVoetbal) PSV kan terugkijken op een prima beurt in de Europa League. De Eindhovenaren hadden weinig moeite met Dinamo Zagreb: 2-0.

PSV was duidelijk de bovenliggende partij in de openingsfase. De bezoekers uit Zagreb werden teruggedrongen op hun eigen helft, en konden slechts sporadisch aan de druk van de thuisploeg ontsnappen. Na een klein half uur wist PSV het overwicht te vertalen naar de score. De Eindhovenaren deden dat met combinatievoetbal dat deed denken aan de treffer waarmee Ajax Celtic een avond eerder naar de pijnbank leidde. Adam Maher was het eindstation van een fraai uitgevoerde aanval. Op dat moment had met name Jürgen Locadia al enkele goede mogelijkheden onbenut gelaten. De talentvolle spits mocht in de basis aantreden, en kreeg diverse kansen om zijn verjaardag te vieren met een treffer. Hij vergat zichzelf echter te belonen. Dat deed Ola Toivonen wél. Binnen een kwartier na rust schoot de Zweedse aanvaller een voorzet van Luciano Narsingh tegen de touwen. Opnieuw was Maher erbij betrokken. De behendige middenvelder bediende Narsingh met een splijtende pass, waardoor de van blessureleed teruggekeerde flankspeler op zijn beurt Toivonen kon bedienen. Daarna werden de ruimtes groter, waarvan met name Locadia enkele malen had kunnen profiteren. Hij had het vizier echter niet op scherp staan. Ook Memphis Depay en invaller Florian Jozefzoon hadden de 3-0 voor het grijpen, maar zij schoten respectievelijk op de paal en naast. Omdat ook een poging van Maher op het aluminium belandde, bleef de schade voor de bezoekers beperkt tot twee tegentreffers.