zondag, 15. december 2013 - 18:27 Update: 03-07-2014 0:46

PSV scoort na lange tijd weer drie punten

Foto van voetbal | Archief EHF
Utrecht

(Elfvoetbal) PSV heeft een belabberde reeks in de Eredivisie zondag knap weten te beëindigen.

De Eindhovenaren waren op bezoek bij FC Utrecht met liefst 1-5 te sterk. Liefst vier treffers van de bezoekers vielen al voor de rust.

Al na vijf minuten was het raak voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Adam Maher, die weer eens op de door hem geliefde 'nummer tien' positie mocht spelen, zag zijn vrije trap vanaf de linkerflank door niemand aangeraakt worden en vervolgens in de verre hoek vliegen (0-1). Even later wist Memphis Depay de 0-2 aan te tekenen uit een rebound nadat Jürgen Locadia zijn schot ternauwernood gekeerd zag worden.

Kort daarna kreeg Utrecht een terechte strafschop van scheidsrechter Pol van Boekel, die Karim Rekik een domme overtreding zag maken op Jens Toornstra. Vanaf elf meter faalde Steve de Ridder echter, waardoor de fraaie voorsprong van PSV overeind bleef. Even later werd de marge van de Eindhovenaren zelfs vergroot door Locadia, die met een strak schot profiteerde van matig verdedigen door Utrecht (0-3). Voor de rust werd zelfs de 0-4 nog een feit. Gevero Markiet ging in de fout in zijn eigen strafschopgebied, waardoor ook PSV een strafschop kreeg. Vanaf elf meter schoot Depay onberispelijk zijn tweede treffer van de middag binnen.

In de tweede helft moest Steve de Ridder van het veld. De aanvaller kreeg in de eerste helft al een gele kaart voor aanmerkingen op de arbitrage. Na de rust oordeelde van Boekel dat de Belg een fopduik maakte, waardoor deze kon inrukken. Even later tekende Dave Bulthuis voor de eretreffer door een solo te bekronen met een raak schot (1-4). Kort voor tijd mocht diezelfde Bulthuis eveneens inrukken met een rode kaart na een overtreding in de eigen zestien. Ditmaal werd de penalty niet benut door Depay, die slap inschoot.

Het slotakkoord was echter wel voor PSV, dat weer omhoog kan kijken in de Eredivisie. Adam Maher schoot vanaf zo'n zestien meter fraai in het doel (1-5). Door de zege stijgen de Eindhovenaren naar de negende plek. Utrecht doet het ietsje beter en staat achtste.