woensdag, 22. mei 2013 - 8:59 Update: 03-07-2014 0:57

PSV wacht loodzware opgave in Champions League

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF

(ElfVoetbal) Eerst een tegenstander die te doen is, dan een loodzware opponent. Zo luidt de opdracht van PSV straks in de voorronde van de Champions League

.Als nummer twee van de Eredivisie stroomt de Eindhovense club in de derde voorronde van het kampioenbal binnen. Die bewuste ronde is opgesplitst in twee fases door de UEFA. Een sector voor kampioenen en eentje voor non-champions. In die laatste, waar PSV deel van uitmaakt, zitten tien ploegen. Op basis van hun coëfficiënt worden ze aan elkaar gekoppeld.

Dat betekent dat PSV op 30-31 juli en 6-7 augustus wordt gekoppeld aan een club uit het volgende rijtje: Red Bull Salzburg (Oostenrijk), FC Nordsjaelland (Denemarken), Grasshopper GC (Zwitserland), SV Zulte Waregem (België) of PAS Giannina (Griekenland). Op 19 juli vindt die loting plaats.

Overleeft PSV de voorronde moet het nog een play-off afwerken. Daarin staat de ploeg van trainer Phillip Cocu voor een immens zware opgave. Omdat er opniew wordt gewerkt met een non-champions- en champions-gedeelte, dan de hoogst geklasseerde landen instromen en opnieuw een gewogen plaatsing plaatsvindt, komt de tegenstander op 20-21 en 27-28 augustus uit dit rijtje: Arsenal (Engeland), Olympique Lyon (Frankrijk), Schalke 04 (Duitsland), Zenit St Petersburg (Rusland).

Mocht Lyon of Zenit stranden in de derde voorronde, stroomt PSV naar de geplaatste sector en treft het een iets minder zware tegenstander. Al behoren Metalist Kharkiv (Oekraïne), Fenerbahçe SK (Turkije) of Real Sociedad (Spanje) dan tot de mogelijkheden. Al kan Valencia CF ook nog vierde worden, waardoor PSV wel naar de onderste regionen stroomt. De Spaanse competitie kent nog twee speeldagen.

PSV staat in alle gevallen een flinke kluif te wachten om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Categorie:
Tag(s):
psv