donderdag, 13. juni 2013 - 19:57 Update: 03-07-2014 0:56

Puber gepakt voor serie aanrandingen van omas

Foto van bejaarde vrouw
Foto: Archief FBF.nl
Rijswijk

Een 14-jarige Hagenaar is donderdag door de politie aangehouden op het Julialaantje voor het lastigvallen van vrouwen. Hij deed dat de afgelopen maanden in de omgeving van het Rijswijkse Bos en het Julialaantje lastig. Rechercheurs die aan het flyeren waren, hielden de verdachte op heterdaad aan toen hij wederom toesloeg.

Dinsdag 11 juni plaatsten agenten billboards en deelden flyers uit op het Julialaantje waarop getuigen en andere slachtoffers werden opgeroepen zich bij de politie te melden.

Drie vrouwen meldden zich na deze oproep en bleken eveneens door de jongen lastig gevallen te zijn. Woensdag 12 juni kwam bij de politie nog een melding binnen dat een jongen de billen van een 61-jarige vrouw op de Sinjeur Semeynsweg betastte.

Aanhouding

Rechercheurs die op het Julialaantje bezig waren met het uitdelen van flyers en een buurtonderzoek hielden, zagen rond 14 uur een jongen fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement van de verdachte. De rechercheurs zagen dat hij een vrouw op een fiets aansprak.

De vrouw, een 71-jarige Rijswijkse, bleek duidelijk last van de jongen te hebben. De rechercheurs hielden de 14-jarige Hagenaar op het Julialaantje aan. De vrouw verklaarde bij de politie dat de jongen haar onzedelijk had aangesproken. De jeugdige verdachte werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn geïnformeerd.

Aanleiding onderzoek

In januari werd een 64-jarige Rijswijkse lastiggevallen door een jongen op de Sinjeur Semeynsweg. Hij stelde haar onzedelijke vragen en fietste hierna weg in de richting van de kinderboerderij bij het Rijswijkse bos. Hierna kwamen meerdere meldingen over de jongen bij de politie binnen. Vooral in de omgeving van het Julialaantje en het Rijswijkse bos viel hij vrouwen lastig. Onmiddellijk na de meldingen werd er door de politie onderzoek gedaan. In de omgeving werd extra gesurveilleerd en werd er gericht naar de jongen uitgekeken.

Lokoma

Naast de extra surveillance zette de politie op verschillende tijdstippen lokoma’s in. Dit waren politieagenten die door een grimeur waren omgetoverd tot ‘lokoma’. Deze oma’s liepen gedurende enkele dagen in de omgeving van het Rijswijkse bos. Al de inspanningen van de politie leidde toen echter niet tot de aanhouding van de verdachte.
 

Provincie:
Tag(s):