donderdag, 11. juli 2013 - 16:28 Update: 03-07-2014 0:55

Rapper Brace veroordeeld voor ontvoering

Foto van rechtbank Parnassusweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het hof in Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep rapper Brace veroordeeld voor een ontvoering met twee anderen, waarbij gebruik is gemaakt van een vuurwapen.

Het slachtoffer werd op 12 januari 2010 in Almere onder dreiging van een vuurwapen gedwongen in een auto te stappen en meegenomen naar een loods in Amsterdam-Noord. Vervolgens zijn de verdachten met het slachtoffer teruggereden naar Almere om zijn bankpas op te halen. Hij moest deze en zijn pincode onder bedreiging afgeven en verdachten hebben daarna geprobeerd geld van zijn rekening te halen. Het hof acht ook bewezen dat Brace samen met een andere verdachte het slachtoffer verbaal heeft bedreigd. Aanleiding voor dit alles was een onbetaalde huurschuld die de man had bij één van de mededaders.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een straf van 22 maanden waarvan 10 voorwaardelijk geëist. Volgens het hof was in beginsel 18 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren een passende straf. Omdat de behandeling van de strafzaak in hoger beroep door omstandigheden die niet aan de veroordeelden te wijten waren langer dan twee jaren heeft geduurd, heeft het hof de gevangenisstraf gematigd tot 16 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. 

Eerder veroordeelde de rechtbank Brace ook al tot een gevangenisstraf van zestien maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk

Provincie:
Tag(s):