donderdag, 10. oktober 2013 - 13:51 Update: 03-07-2014 0:51

Rechtszaak tegen Badr Hari morgen verder

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het begin van het strafproces tegen de 28-jarige kickbokser Badr Hari is anders verlopen dan gepland was. De inhoudelijke behandeling van de mishandeling van zakenman Koen Everink is uitgesteld.

De verdediging van Hari wilde de verbalisanten verhoren die als eerste na het incident in de skybox van de Arena waren na de mishandeling. Tevens drong de advocaat van Hari aan om ook Koen Everink te verhoren. Deze was niet aanwezig omdat hij om medische redenen niet in de rechtszaal kon verschijnen. Daarnaast vond de advocaat van Hari dat het OM ontvankelijk zou worden verklaard voor het lekken van het dossier omtrent de mishandeling in de Arena. Na beraad door de rechtbank mag de verdediging de verbalisanten horen. Het verzoek om ook Koen Everink te horen werd door de rechtbank afgewezen. De rechters vonden de verklaring van de psychiater van Everink legitiem om niet verhoord te worden. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar het lekken van het 2800 pagina's tellende dossier. De rechtbank heeft besloten om de zaak omtrent de mishandeling in de Arena uit te stellen.

Tijdens het vervolg van de zitting werden zes van de acht overige aanklachten tegen Hari behandeld. Het ging hierbij om meerdere mishandelingen en het aanrijden van een voetganger. Op advies van de verdediging beriep Hari zich op zijn zwijgrecht. Dit om 'mensen die hem onderuit zien willen gaan niet te voeden'.

Omstreeks 14.30 uur werd de zaak geschorst. De inhoudelijke behandeling van twee mishandelingen zal mogen om 09.00 uur plaatsvinden. Het vervolg op de mishandeling van Koen Everink in de Arena zal om 10.00 starten.