donderdag, 4. juli 2013 - 17:07 Update: 03-07-2014 0:55

Reuzen spinkrab Alexander na 1 dag overleden

Foto van logo Sea Life | Sea Life
Foto: Sea Life
Scheveningen

De reuzen spinkrab van Sea Life in Scheveningen is donderdagochtend onverwacht overleden. Dit meldt Sea Life donderdag.

De dierenverzorgers van Sea Life Scheveningen zijn in diepe rouw vanwege de onverwachte dood van de reuzen spinkrab Alexander die net gearriveerd was uit Engeland.

De dierenverzorgers begrijpen niet waarom het grote schaaldier, dat in goede gezondheid leek toen het woensdag in zijn nieuwe aquarium werd geplaatst, vannacht ziek is geworden en donderdagochtend is doodgegaan.

'Er is altijd een risico aan het vervoeren van zo’n groot en kwetsbaar dier, daarom worden de grootste voorzorgsmaatregelen genomen', aldus Marjolein Kemna, hoofd dieren verzorging van Sea Life Scheveningen. 'We zijn totaal verslagen door deze gebeurtenis en gaan tot in detail uitzoeken wat de oorzaak kan zijn en waar het wellicht is fout gegaan'.

Met dit soort grote krabben is het moeilijk vast te stellen hou oud ze precies zijn en hoe hun innerlijke gezondheid werkelijk is ook al lijken ze gezond en fit. 

'We gaan een volledige check uitvoeren en er zal een analyse worden gemaakt van zijn interne organen. Ook worden er monsters afgenomen, maar de anatomie van dit schaaldier is zo gecompliceerd dat het maar de vraag is of er uit onderzoek iets zal blijken'.

'Het is niet alleen een grote schok voor ons personeel, ook de bezoeker die van plan was te komen zal teleurgesteld zijn als de Krab niet meer te zien is',  aldus manager Boet Hensen.

Er zal voorlopig geen andere reuzen spinkrab naar Scheveningen komen, sowieso niet tot dat de oorzaak is gevonden van de tragische dood van deze krab.

De overige dieren die gisteren ook zijn vervoerd waaronder baby octopusjes, zee egels, zeesterren en pijlstaartroggen zijn allen veilig en gezond overgekomen.