vrijdag, 20. december 2013 - 16:05 Update: 03-07-2014 0:46

Rijksmuseum heeft recordjaar achter de rug

koningin opent rijksmuseum | Erik Smits Rijksmuseum
Foto: Erik Smits Rijksmuseum
Amsterdam

Het is afgelopen jaar voor het Rijksmuseum het meest succesvolle jaar in zijn geschiedenis geweest. Dit meldt het Rijksmuseum vrijdag.

Ruim 2 miljoen bezoekers
Vanaf de opening op 13 april bezochten 2.220.000 bezoekers het museum. Niet eerder bezochten zoveel mensen in zo’n korte tijd hét museum van Nederland. Van alle bezoekers is 60% Nederlands en daarvan komt 13% meerdere keren naar het museum. Het aantal kinderen uit binnen- en buitenland dat het museum bezocht was 245.000.

Prijzen
Prijzen die het Rijksmuseum ontving, waren onder meer voor de website (negen verschillende prijzen, waaronder Interactive Company of the Year), voor de opening op 13 april (European Best Event Award), voor de architecten Cruz en Ortiz (Icon Awards 2013: Best Interior of the Year en de Abe Bonnemaprijs, de belangrijkste Nederlandse architectuurprijs) en als toeristische bestemming (Traveller’s Choice Award & Certificate of Excellence van TripAdvisor). Verschillende medewerkers van het museum ontvingen prijzen (Communicatiemanager van het Jaar en Sponsor Personality van het Jaar).

Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum: ‘Wij sluiten een historisch jaar af en kijken nu uit naar 2014 waarin wij ook weer prachtige tentoonstellingen gaan organiseren: Alain de Botton, Alexander Calder en de grote fototentoonstelling Modern Times waarmee de Philips tentoonstellingsvleugel eind 2014 opent’.

Rijksmuseum voor het eerst ook open op Nieuwjaarsdag
Voor de eerste keer is het Rijksmuseum ook open op Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari. Het Rijksmuseum is daarmee 365 dagen open, van 09.00 tot 17.00 uur (Het Café en de Rijksshop tot 18.00 uur).