donderdag, 4. april 2013 - 22:28 Update: 03-07-2014 1:00

Rijstrook Prins Mauritssingel vrijdag weer open

Rijstrook Prins Mauritssingel vrijdag weer open
Foto: Archief FBF.nl
Nijmegen

De rechterrijstrook staduitwaarts op de Nijmeegse Prins Mauritssingel die donderdagmiddag werd afgesloten, is vrijdag vanaf 06.00 uur weer beschikbaar.

De rijbaan ging uit voorzorg dicht omdat er bij de werkzaamheden voor de dijkteruglegging bij de Waalbrug zand onder het wegdek wegstroomde waardoor het fietspad langs de rijbaan licht verzakte. Fietsers worden voorlopig nog wel omgeleid via het fietspad aan de westkant van de brug.

De aannemer trof bij inspectie donderdagmiddag een holte aan die donderdagvanavond is opgevuld met beton. Vanavond en vannacht blijft de rijbaan nog dicht zodat het materiaal kan uitharden. Het fietspad blijft voorlopig nog dicht om de herstelwerkzaamheden helemaal af te ronden.

Het zand ging schuiven bij het aanbrengen van de damwanden voor de tijdelijke noordelijke verkeersomleiding op de Prins Mauritssingel. Daardoor verzakte het fietspad licht. Uit voorzorg werd besloten de rechter rijstrook en het fietspad stad uitwaarts tijdelijk af te zetten.

Voor de avondspits werd een van de rijbanen stad inwaarts gebruikt voor verkeer dat de stad uit moest. Op die manier kon het verkeer in de stad en richting Arnhem - naar omstandigheden - beter doorstromen. Stad inwaarts was daardoor slechts een rijstrook beschikbaar. De verkeersdruk in Nijmegen en stad uitwaarts is inmiddels weer normaal.

Daarom wordt de situatie nu omgekeerd waardoor er weer twee rijbanen stadi nwaarts beschikbaar zijn en stad uitwaarts nog een. Verwachting is dat daarmee ook het verkeer vanuit het noorden naar Nijmegen weer snel normaal kan doorrijden.

Provincie: