donderdag, 18. april 2013 - 11:07 Update: 03-07-2014 0:59

Robert M. en partner kunnen elkaar nu in de gevangenis bezoeken

Foto van Robert M. | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De advocaat van Richard van O., Erik van Kregten, heeft laten weten dat Richard van O. en zijn partner Robert M. elkaar in de gevangenis kunnen bezoeken.

Dit komt doordat  staatsecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) de voorwaarden voor het bezoek versoepeld heeft. Van Kregten liet weten dat Richard van O. met de nieuwe voorwaarden heeft ingestemd, zo melden verschillende media donderdag. de nieuwe voorwaarde is dat er een medewerker van de gevangenis aanwezig is bij de ontmoeting.

Eerder gestelde voorwaarden waren dat de partners  bij een bezoek geen enkel fysiek contact mochten hebben of over de zaak mochten spreken. De mannen lieten toen weten daaraan niet mee te werken. Deze voorwaarden zijn nu van tafel. Maar als staatssecretaris Fred Teeven deze voorwaarden niet terzijde had gelegd, zou raadsman Van Kregten een kort geding aangespannen hebben. De advocaat van Robert M. Tjalling van der Goot, laat weten dat hij niet op de hoogte is van de nieuwe voorwaarden. M. zou wel openstaan voor een ontmoeting met zijn echtgenoot.

Eind maart heeft het Openbaar Ministerie (OM) opnieuw de maximale straf geëist tegen Robert M., te weten 20 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het ernstig seksueel misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen en het maken en verspreiden van kinderpornografie. Het OM eiste tegen Richard van O. 12 jaar cel. Volgens het OM heeft hij een belangrijke rol gespeeld in 'de ontstaansgeschiedenis van het misbruik' en 'actief geholpen een monster te creëren'.

 

 

 

Provincie: