zaterdag, 18. mei 2013 - 21:25 Update: 03-07-2014 0:57

Robson en dienstmeisje beschuldigen Michael Jackson van kindermisbruik

Foto van spelende kinderen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In de tv-show Today heeft de 30-jarige choreograaf Wade Robson gezegd, dat Michael Jackson hem in de jaren '80 en '90 heeft misbruikt.

Tijdens eerdere onderzoeken naar vermeend kindermisbruik van Michael Jackson had Robson nog gezegd dat daar geen sprake van was. Maar Robson zou gemanipuleerd en gehersenspoeld zijn door Michael Jackson en daarom nu pas naar buiten komen met zijn verhaal. Dit melden verschillende media zaterdag. In het interview zegt Robson: 'Ik ben nooit vergeten wat Michael heeft gedaan. Ik begreep alleen niet dat het seksueel misbruik was. Hij misbruikte mij van mijn zevende tot mijn veertiende", vertelt Wade in het tv-interview, zo meldt de Telegraaf. De choreograaf heeft deze maand de erven Michael Jackson aangeklaagd. Robson kreeg twee jaar geleden een zoon en besefte door het vaderschap dat hij niet langer zijn mond kon houden.

De voormalige vrouw van Michael Jackson Debbie Rowe en de moeder van Prince Michael (16) en Paris (15) zegt aan TMZ dat ze Wade Robson een opportunist vindt, zo schrijft het AD. Verder zegt zij: 'Hij zoekt aandacht en is opportunistisch. Hij liegt. Het zal snel vergeten zijn en zal niets veranderen aan Michaels buitengewone nalatenschap.' Ook Tai Jackson (39) , het neefje van Michael Jackson, is woedend op Wade Robson. Hij is zelf ooit misbruikt als kind en zegt op Twitter: 'Ik ben seksueel misbruikt. Door een oom aan mijn moeders kant van de familie. Mijn oom steunde mij en mijn moeder' zo schrijft hij over Michalel. 'Zo weet ik dat Wade liegt, omdat ik een slachtoffer van misbruik ben.'

Maar behalve Wade Robson komt nu ook een voormalig dienstmeisje met een beschuldiging over kindermisbruik aan het adres van Michael Jackson, zo meldt Showbiznewz.nl. Adrian McManus, zoals het dienstmeisje heet, werkte twintig jaar geleden op het landgoed van Jackson en heeft daar naar eigen zeggen dingen gezien die ze nooit meer gaat vergeten. Dit vertelt ze aan Inside Edition. Ondanks bedreigingen met de dood durft ze nu te zeggen wat ze gezien heeft. Adrian McManus: 'Ik zag jongens bij hem in bed liggen en ik heb zijn ondergoed in de jacuzzi in de slaapkamer zien drijven samen met de onderbroekjes van de jongetjes.' Dat Michael Jackson in 2009 overleed aan een overdosis medicijnen zou geen verrassing voor haar zijn geweest. Ze beweert dat ze hem al twee maal eerder een overdosis zag nemen.

Categorie: