woensdag, 28. augustus 2013 - 10:14 Update: 03-07-2014 0:53

Roemeense agenten ingezet in Amsterdam tegen Roemeense zakkenrollers

foto van zakkenroller | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Eberhard van der Laan dat de Roemeense autoriteiten de Amsterdamse politie een aanbod hebben gedaan om tijdelijk Roemeense agenten in te zetten om de zakkenrollerij in Nederland aan te pakken.

De Amsterdamse politie krijgt bij haar jacht op de zakkenrollerij, gepleegd door voornamelijk Roenemen, nu dus hulp van Roemeense collega's. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

Volgens van der Laan gaat de politie nu bekijken op welke momenten de inzet van de Roemeense agenten het hardst nodig is. Ook is de politie bezig met het verbeteren van de informatie-uitwisseling met andere Europese steden om te zien of zakkenrollers eerder in het buitenland diefstal hebben gepleegd.

In Amsterdam zijn in 2012 166 mensen slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Het aantal aangiften nam toe met 36 procent ten opzichte van 2011. In de week van Gay Pride deden 653 bezoekers aangifte van zakkenrollerij en pakte een speciaal zakkenrollersteam van de politie 46 zakkenrollers op, onder wie 43 Roemenen. Om het uitgaanspubliek en scholieren beter bewust te maken van straatroof en zakkenrollerij start dit najaar een voorlichtingscampagne.

 

 

Provincie: